biuletyn

godlo

 

 

 

 

Kubuś Puchatek

 
 
 

kubus logo v21Jadłospis tygodniowy od 19.02.2018 do 23.02.2018

 
 

PONIEDZIAŁEK

19.02.2018

WTOREK

20.02.2018

ŚRODA.

21.02.2018

CZWARTEK

22.02.2018

PIĄTEK

23.02.2018

ŚNIADANIE

Kawa inka, chleb zwykły i chleb razowy (żytnio-razowy) z masłem, ser żółty, sałata, papryka czerwona, pomarańcz

Alergeny: 1, 3, 7

Kakao, chleb zwykły i chleb żytni z masłem, wędlina, sałata, pomidor,

jabłko

Alergeny: 1, 3, 7

Zupa mleczna – płatki ryżowe, kajzerka pszenna z masłem, konfitura owocowa, winogron ciemny

Alergeny: 1, 3, 7

Kawa inka, chleb zwykły i chleb bawarski (orkiszowo-żytni) z masłem, wędlina, sałata, rzodkiewka, gruszka

Alergeny: 1, 3, 7

Kakao, chleb zwykły i chleb indyjski (żytnio-pszenny) z masłem , parówka z wody, ketchup, ananas/jabłko

Alergeny: 1, 3, 7

OBIAD

Zupa solferino z ziemniakami, placki kukurydziane smażone, paluszki z marchewki, kompot (jabłko, gruszka, daktyle)

Alergeny: 1, 3, 7, 9

Zupa kalafiorowa z ziemniakami, karkówka w sosie pieczeniowym, kasza jaglana, buraczki na ciepło, kompot (śliwka, porzeczka czarna i czerwona, rodzynki, miód), jogurt

Alergeny: 1, 3, 7, 9

Zupa pieczarkowa z makaronem świderki, kotlet pożarski pieczony, ziemniaki, surówka z kapusty czerwonej, kompot (jabłko, kiwi, miód)

Alergeny: 1, 3, 7, 9

Zupa kapuśniak z ziemniakami, spaghetti z warzywami i mięsem mielonym, sok jabłkowy tłoczony

Alergeny: 1, 3, 7, 9

Zupa barszcz czerwony z makaronem świderki, ryba pieczona, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, woda z cytryną i mięta, jogurt

Alergeny: 1, 3, 4, 7, 9

PODWIECZOREK

Bułka wrocławska i wieloziarnista z masłem, wędlina, rzodkiewka, ogórek kiszony, kakao

Alergeny: 1, 3, 7

Ciasto szpinakowe – produkcja własna, mleko

Alergeny: 1, 3, 7, 8, 11

Bułka wrocławska i wieloziarnista z masłem, wędlina, papryka żółta, kakao

Alergeny: 1, 3, 7

Jogurt owocowy – produkcja własna, ciastka z kleiku ryżowego – produkcja własna

Alergeny: 1, 3, 7, 8, 11

Bułka wrocławska i wieloziarnista z masłem, jajko na twardo, szczypiorek, kawa inka

Alergeny: 1, 3, 7


Księga receptur dostępna u intendentki, ul. Harcerska2, pok. 0,34.

 

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI  

1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne, z wyjątkiem:

a) syropów glukozowych na bazie pszenicy zawierających dekstrozę ( 1 );

b) maltodekstryn na bazie pszenicy ( 1 );

c) syropów glukozowych na bazie jęczmienia;

d) zbóż wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;

2. Skorupiaki i produkty pochodne;

3. Jaja i produkty pochodne;

4. Ryby i produkty pochodne, z wyjątkiem:

a) żelatyny rybnej stosowanej jako nośnik preparatów zawierających witaminy lub karotenoidy;

b) żelatyny rybnej lub karuku stosowanych jako środki klarujące do piwa i wina;

5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;

6. Soja i produkty pochodne, z wyjątkiem:

a) całkowicie rafinowanego oleju i tłuszczu sojowego ( 1 );

b) mieszaniny naturalnych tokoferoli (E306), naturalnego D-alfa-tokoferolu, naturalnego octanu Dalfa-tokoferolu, naturalnego bursztynianu D-alfa-tokoferolu pochodzenia sojowego; c) fitosteroli i estrów fitosteroli otrzymanych z olejów roślinnych pochodzenia sojowego;

d) estru stanolu roślinnego produkowanego ze steroli olejów roślinnych pochodzenia sojowego;

7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), z wyjątkiem:

a) serwatki wykorzystywanej do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego,

b) laktitolu;

8. Orzechy, tj. migdały (Amygdalus communis L.), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), orzechy nerkowca (Anacardium occidentale), orzeszki pekan (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia excelsa), pistacje/orzechy pistacjowe (Pistacia vera), orzechy makadamia lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia), a także produkty pochodne z wyjątkiem orzechów wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;

9. Seler i produkty pochodne;

10. Gorczyca i produkty pochodne;

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne;

12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO 2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców;

13. Łubin i produkty pochodne;

 

piramida 2016

 

Newsletter

Jeśli chcesz być na bieżąco informowany o tym co się dzieje w naszym przedszkolu
zapisz się na naszą listę mailingową.

Wszelkie prawa zastrzeżone © Miejskie Przedszkole nr 34 w Płocku.  Projekt i wykonanie: Hedea.pl