biuletyn

godlo

 

 

 

 

Kubuś Puchatek

 
 
kubus logo v21
                                     

Jadłospis tygodniowy od 21.09.2020 do 25.09.2020

 

PONIEDZIAŁEK

21.09.2020

WTOREK

22.09.2020

ŚRODA

23.09.2020

CZWARTEK

24.09.2020

PIĄTEK

25.09.2020

ŚNIADANIE

Kakao, chleb żytni, masło, twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem

Alergeny: 1, 3, 7

Kawa inka, chleb pur-pur (pszenno-żytni), masło, wędlina, papryka, szpinak, sałata

Alergeny: 1, 3, 7

Kakao, chleb orkiszowy (orkiszowo-żytni), masło, ser żółty, ogórek, sałata

Alergeny: 1, 3, 7

Zupa mleczna – płatki czekoladowe o obniżonej zawartości cukru, bułka wrocławska, masło, powidła – własnej produkcji, jabłko

Alergeny: 1, 3, 7

Kawa inka, chleb indyjski (żytnio-pszenny), pasztet, kiełki rzodkiewki, pomidor, sałata

Alergeny: 1, 3, 7

OBIAD

Zupa gołąbkowa z ryżem i ziemniakami, placki z cukinii, kompot (truskawka, daktyle)

Alergeny: 1, 3, 7, 9

Zupa szczawiowa z ziemniakami, zapiekanka makaronowa z kurczakiem i warzywami, kompot (wiśnia, miód)

Alergeny: 1, 3, 7, 9

Zupa brokułowa z ziemniakami, zrazy wołowe, kasza jęczmienna pęczak, kalafior, sok marchwiowo-pomarańczowy

Alergeny: 1, 3, 7, 9

Zupa neapolitańska z makaronem, kotlet schabowy, ziemniaki, mizeria, kompot (czarna porzeczka, miód)

Alergeny: 1, 3, 7, 9

Zupa pejzanka z ziemniakami, paluszki rybne, frytki, surówka colesław, woda z miętą i cytryną

Alergeny: 1, 3, 4, 7, 9

PODWIECZOREK

Hot-dog – produkcja własna, kawa inka, mandarynka

Alergeny: 1, 3, 7

Ciasto drożdżowe ze śliwkami i kruszonką – produkcja własna, mleko, gruszka

Alergeny: 1, 3, 7

Bagietka pszenna, masło, pasta z jajka, szczypiorek, kawa inka, nektarynka

Alergeny: 1, 3, 7

Ciasto leśny mech – produkcja własna, mleko, winogrona

Alergeny: 1, 3, 7

Ciasteczka z fasoli – produkcja własna, koktajl bananowo migdałowy, melon

Alergeny: 1, 3, 7

Jadłospis może ulec zmianie.
Alergeny: 1) zboża zawierające gluten; 3) jaja; 4) ryby; 6) soja; 7) mleko i produkty pochodne; 8) orzechy; 9) seler; 11) nasiona sezamu
Przez cały dzień dzieci mają stały dostęp do wody.

Księga receptur dostępna u magazyniera, ul. Harcerska2, pok. 0,34.


 


              

 

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI  

1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne, z wyjątkiem:

a) syropów glukozowych na bazie pszenicy zawierających dekstrozę ( 1 );

b) maltodekstryn na bazie pszenicy ( 1 );

c) syropów glukozowych na bazie jęczmienia;

d) zbóż wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;

2. Skorupiaki i produkty pochodne;

3. Jaja i produkty pochodne;

4. Ryby i produkty pochodne, z wyjątkiem:

a) żelatyny rybnej stosowanej jako nośnik preparatów zawierających witaminy lub karotenoidy;

b) żelatyny rybnej lub karuku stosowanych jako środki klarujące do piwa i wina;

5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;

6. Soja i produkty pochodne, z wyjątkiem:

a) całkowicie rafinowanego oleju i tłuszczu sojowego ( 1 );

b) mieszaniny naturalnych tokoferoli (E306), naturalnego D-alfa-tokoferolu, naturalnego octanu Dalfa-tokoferolu, naturalnego bursztynianu D-alfa-tokoferolu pochodzenia sojowego; c) fitosteroli i estrów fitosteroli otrzymanych z olejów roślinnych pochodzenia sojowego;

d) estru stanolu roślinnego produkowanego ze steroli olejów roślinnych pochodzenia sojowego;

7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), z wyjątkiem:

a) serwatki wykorzystywanej do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego,

b) laktitolu;

8. Orzechy, tj. migdały (Amygdalus communis L.), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), orzechy nerkowca (Anacardium occidentale), orzeszki pekan (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia excelsa), pistacje/orzechy pistacjowe (Pistacia vera), orzechy makadamia lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia), a także produkty pochodne z wyjątkiem orzechów wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;

9. Seler i produkty pochodne;

10. Gorczyca i produkty pochodne;

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne;

12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO 2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców;

13. Łubin i produkty pochodne;

 

piramida 2016

 

Newsletter

Jeśli chcesz być na bieżąco informowany o tym co się dzieje w naszym przedszkolu
zapisz się na naszą listę mailingową.

Wszelkie prawa zastrzeżone © Miejskie Przedszkole nr 34 w Płocku.  Projekt i wykonanie: Hedea.pl