biuletyn

godlo

 

 

 

 

Kubuś Puchatek

 
 
 

kubus logo v21Jadłospis tygodniowy od 18.06.2018 do 22.06.2018

 
 

PONIEDZIAŁEK

18.06.2018

WTOREK

19.06.2018

ŚRODA

20.06.2018

CZWARTEK

21.06.2018

PIĄTEK

22.06.2018

ŚNIADANIE

Kakao, chleb zwykły i chleb gryczany (gryczano-żytni) z masłem, wędlina, sałata, pomidor, kiełki rzodkiewki, truskawka

Alergeny: 1, 3, 7

Kawa inka, chleb zwykły i chleb indyjski (żytnio-pszenny) z masłem, ser żółty, sałata, papryka czerwona, gruszka

Alergeny: 1, 3, 7

Zupa mleczna – zacierka na mleku, kajzerka pszenna z masłem, miód,

ananas/jabłko

Alergeny: 1, 3, 7

Kawa inka, chleb zwykły i chleb  żytni z masłem, twaróg ze szczypiorkiem/dżem owocowy 100%, nektarynka

Alergeny: 1, 3, 7

Kakao, chleb zwykły i chleb sojowy (żytnio-razowy) z masłem, parówka z wody, ketchup, jabłko

Alergeny: 1, 3, 7

OBIAD

Zupa krupnik z ziemniakami, kluski z serka homogenizowanego – produkcja własna, rzodkiewka, kompot (porzeczka czarna, rabarbar, daktyle)

Alergeny: 1, 3, 7, 9

Zupa brokułowa z ziemniakami, zrazy wołowe, kasza jęczmienna pęczak, surówka z ogórka kiszonego z kukurydzą, kompot (jabłko, gruszka), jogurt

Alergeny: 1, 3, 7, 9

Zupa pomidorowa z makaronem świderki, kotlet pożarski pieczony, ziemniaki, surówka z kapusty czerwonej, sok jabłkowy tłoczony

Alergeny: 1, 3, 7, 9

Zupa kapuśniak z ziemniakami, zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym, sosem i serem, kompot (jabłko, truskawka)

Alergeny: 1, 3, 7, 9

Zupa czerwony barszcz z makaronem świderki, kotlet z ryby pieczony, ziemniaki, paluszki warzywne, woda z cytryną i mięta, jogurt

Alergeny: 1, 3, 4, 7, 9

PODWIECZOREK

Bułka wrocławska i wieloziarnista z masłem, wędlina, papryka żółta, szczypiorek, kawa inka

Alergeny: 1, 3, 7

Muffiny jabłkowe– produkcja własna, mleko

Alergeny: 1, 3, 7, 8, 11

Bułka wrocławska i wieloziarnista z masłem,

wędlina, papryka żółta, kawa inka

Alergeny: 1, 3, 7

Bułka wrocławska i wieloziarnista z masłem, pasta jajeczna z dodatkiem warzyw – produkcja własna, kakao

Alergeny: 1,3, 7

Jogurt owocowy – produkcja własna, wafle ryżowe

Alergeny: 1, 3, 7, 8, 11


Księga receptur dostępna u intendentki, ul. Harcerska2, pok. 0,34.

 

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI  

1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne, z wyjątkiem:

a) syropów glukozowych na bazie pszenicy zawierających dekstrozę ( 1 );

b) maltodekstryn na bazie pszenicy ( 1 );

c) syropów glukozowych na bazie jęczmienia;

d) zbóż wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;

2. Skorupiaki i produkty pochodne;

3. Jaja i produkty pochodne;

4. Ryby i produkty pochodne, z wyjątkiem:

a) żelatyny rybnej stosowanej jako nośnik preparatów zawierających witaminy lub karotenoidy;

b) żelatyny rybnej lub karuku stosowanych jako środki klarujące do piwa i wina;

5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;

6. Soja i produkty pochodne, z wyjątkiem:

a) całkowicie rafinowanego oleju i tłuszczu sojowego ( 1 );

b) mieszaniny naturalnych tokoferoli (E306), naturalnego D-alfa-tokoferolu, naturalnego octanu Dalfa-tokoferolu, naturalnego bursztynianu D-alfa-tokoferolu pochodzenia sojowego; c) fitosteroli i estrów fitosteroli otrzymanych z olejów roślinnych pochodzenia sojowego;

d) estru stanolu roślinnego produkowanego ze steroli olejów roślinnych pochodzenia sojowego;

7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), z wyjątkiem:

a) serwatki wykorzystywanej do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego,

b) laktitolu;

8. Orzechy, tj. migdały (Amygdalus communis L.), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), orzechy nerkowca (Anacardium occidentale), orzeszki pekan (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia excelsa), pistacje/orzechy pistacjowe (Pistacia vera), orzechy makadamia lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia), a także produkty pochodne z wyjątkiem orzechów wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;

9. Seler i produkty pochodne;

10. Gorczyca i produkty pochodne;

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne;

12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO 2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców;

13. Łubin i produkty pochodne;

 

piramida 2016

 

Newsletter

Jeśli chcesz być na bieżąco informowany o tym co się dzieje w naszym przedszkolu
zapisz się na naszą listę mailingową.

Wszelkie prawa zastrzeżone © Miejskie Przedszkole nr 34 w Płocku.  Projekt i wykonanie: Hedea.pl