Jadłospis - Filia - Przedszkole nr 34 w Płocku

Jesteś tutaj:

 

 

 

 Jadłospis na okres od 14.04.2025 do 18.04.2025

Data Śniadanie Obiad Podwieczorek
14.04.2025
Poniedziałek
Kawa mleczna inka, herbata dosładzane miodem, chleb codzienny, masło, wędlina szynka natura, sałata, ogórek kiszony, kiełki, bakalie
Alergeny: 1, 3, 7, 8
Zupa czerwony barszcz z makaronem, filet   z indyka pieczony, ziemniaki, marchew baby w miodzie, kompot (czarna porzeczka, miód)
Alergeny: 1, 3, 7
Kakao, bagietka graham, masło, twarożek z rzodkiewką
Alergeny: 1, 3, 7
15.04.2025
Wtorek
Zupa mleczna - kasza manna, chleb z otrębami, masło, jajko, szczypiorek, herbata ziołowa, melon
Alergeny: 1, 3, 7
Zupa ryżanka, kotlet mielony, ziemniaki, buraczki zasmażane, kompot (truskawka, miód)
Alergeny: 1, 3, 7, 9
Kawa mleczna inka, herbata dosładzane miodem, zapiekanki z szynką i serem produkcja własna, ogórek zielony słupki
Alergeny: 1, 3, 7
16.04.2025
Środa
Kakao, herbata dosładzane miodem, chleb serwatkowy, masło, parówka, ketchup, kalarepa paski, jabłko
Alergeny: 1, 3, 7
Zupa krupnik jęczmienny z ziemniakami, placki z cukinii, papryka paski, woda z cytryną i miodem
Alergeny: 1, 3, 7, 9
Warzywa pieczone, ketchup, sos czosnkowy, herbata miętowa, jogurt owocowy
Alergeny: 1, 3, 7
17.04.2025
Czwartek
Kakao, herbata dosładzane miodem, chleb farmerski, masło, wędlina - krakowska sucha, sałata, ogórek zielony, rzodkiewka, winogrono
Alergeny: 1, 3, 7
Zupa fasolowa z ziemniakami, makaron łazanka z kiełbasą i kiszoną kapustą, marchew słupki, kompot (wiśnia, miód)
Alergeny: 1, 3, 7, 9
Kawa mleczna inka, herbata dosładzane miodem, paszteciki z farszem mięsno-warzywnym produkcja własna, pomidorki cherry
Alergeny: 1, 3, 7
18.04.2025
Piątek
Kakao, herbata dosładzane miodem, chleb dworski, masło, ser żółty, sałata, papryka, jabłko
Alergeny: 1, 3, 7
Zupa krem dyniowy z grzankami, ryba pieczona, ziemniaki, fasolka szparagowa w sezamie, woda z cytryną i miętą
Alergeny: 1, 3, 4, 7, 9
Sernik na zimno z polewą owocową, herbata ziołowa
Alergeny: 1, 3, 7

Jadłospis może ulec zmianie.
Alergeny: 1) zboża zawierające gluten; 3) jaja; 4) ryby; 5) orzeszki ziemne; 6) soja; 7) mleko i produkty pochodne; 8) orzechy; 9) seler; 11) nasiona sezamu
Przez cały dzień dzieci mają stały dostęp do wody.

Księga receptur dostępna u intendenta, ul. Harcerska2, pok. 0,34.

Intendent - Renata Szeluga, tel. 24 3648313; 783940580

 

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI  

1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne, z wyjątkiem:

  1. syropów glukozowych na bazie pszenicy zawierających dekstrozę ( 1 );
  2. maltodekstryn na bazie pszenicy ( 1 );
  3. syropów glukozowych na bazie jęczmienia;
  4. zbóż wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;

2. Skorupiaki i produkty pochodne;

3. Jaja i produkty pochodne;

4. Ryby i produkty pochodne, z wyjątkiem:

  1. żelatyny rybnej stosowanej jako nośnik preparatów zawierających witaminy lub karotenoidy;
  2. żelatyny rybnej lub karuku stosowanych jako środki klarujące do piwa i wina;

5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;

6. Soja i produkty pochodne, z wyjątkiem:

  1. całkowicie rafinowanego oleju i tłuszczu sojowego ( 1 );
  2. bmieszaniny naturalnych tokoferoli (E306), naturalnego D-alfa-tokoferolu, naturalnego octanu Dalfa-tokoferolu, naturalnego bursztynianu D-alfa-tokoferolu pochodzenia sojowego; c) fitosteroli i estrów fitosteroli otrzymanych z olejów roślinnych pochodzenia sojowego;
  3. estru stanolu roślinnego produkowanego ze steroli olejów roślinnych pochodzenia sojowego;

7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), z wyjątkiem:

  1. serwatki wykorzystywanej do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego,
  2. laktitolu;

8. Orzechy, tj. migdały (Amygdalus communis L.), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), orzechy nerkowca (Anacardium occidentale), orzeszki pekan (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia excelsa), pistacje/orzechy pistacjowe (Pistacia vera), orzechy makadamia lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia), a także produkty pochodne z wyjątkiem orzechów wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;

9. Seler i produkty pochodne;

10. Gorczyca i produkty pochodne;

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne;

12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO 2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców;

13. Łubin i produkty pochodne;

 Piramida żywienia

 Piramida żywienia

Newsletter

Jeśli chcesz być na bieżąco informowany o tym co się dzieje w naszym przedszkolu zapisz się na naszą listę mailingową.