Jadłospis - Filia - Przedszkole nr 34 w Płocku

Jesteś tutaj:

 Jadłospis na okres od 10.03.2025 do 14.03.2025

Data Śniadanie Obiad Podwieczorek
10.03.2025
Poniedziałek
Kakao, herbata dosładzane miodem, chleb dworski, masło, wędlina - schab pieczony, sałata, papryka czerwona, jabłko
Alergeny: 1, 3, 7
Zupa rosół z makaronem, udko pieczone, ziemniaki, mizeria z jogurtem naturalnym, kompot (wiśnia, miód)
Alergeny: 1, 3, 7, 9
Kasza kuskus na mleku z polewą owocową, herbata ziołowa, banan
Alergeny: 1, 3, 7
11.03.2025
Wtorek
Zupa mleczna - płatki ryżowe, bagietka pszenna, masło, powidła produkcja własna, herbata miętowa, kalarepa
Alergeny: 1, 3, 7
Zupa fasolowa z ziemniakami, makaron spaghetti z sosem bolognese, ogórek kiszony, kompot (brzoskwinia, miód)
Alergeny: 1, 3, 7, 9
Kawa mleczna inka, herbata dosładzane miodem, bagietka graham, masło, pasta      z jaj, szczypior, kiwi
Alergeny: 1, 3, 7
12.03.2025
Środa
Kawa mleczna inka, herbata dosładzane miodem, chleb codzienny, maso, pasztet, ogórek kiszony, melon
Alergeny: 1, 3, 7
Zupa zacierkowa, placki ziemniaczane, warzywa surowe (papryka, pomidorki koktajlowe, kalarepa)
Alergeny: 1, 3, 7, 9
Mleko, herbata owocowa, bułka graham, masło, twarożek, ogórek zielony
Alergeny: 1, 3, 7
13.03.2025
Czwartek
Kakao, herbata dosładzane miodem, chleb wieloziarnisty, masło, ser żółty, sałata, rzodkiewka, kiełki warzyw, winogrono
Alergeny: 1, 3, 7
Zupa krupnik jaglany z ziemniakami, pizza z szynką i pieczarkami, papryka słupki, kompot (czerwona porzeczka, miód)
Alergeny: 1, 3, 7, 9
Mus owocowy , ciasteczka z kleiku ryżowego produkcja własna, jogurt
Alergeny: 1, 3, 7
14.03.2025
Piątek
Kawa mleczna inka, herbata dosładzane miodem, chleb żytni pytlowy, masło, wędlina - kurczak gotowany, sałata, pomidorki
Alergeny: 1, 3, 7
Zupa gołąbkowa z ryżem, kotlet z ryby, ziemniaki, fasolka szparagowa w sezamie, kompot (mieszanka kompotowa, miód)
Alergeny: 1, 3, 4, 7, 9
Babeczki białkowe, mleko, jabłko
Alergeny: 1, 3, 7

Jadłospis może ulec zmianie.
Alergeny: 1) zboża zawierające gluten; 3) jaja; 4) ryby; 5) orzeszki ziemne; 6) soja; 7) mleko i produkty pochodne; 8) orzechy; 9) seler; 11) nasiona sezamu
Przez cały dzień dzieci mają stały dostęp do wody.

Księga receptur dostępna u intendenta, ul. Harcerska2, pok. 0,34.

Intendent - Renata Szeluga, tel. 24 3648313; 783940580

 

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI  

1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne, z wyjątkiem:

  1. syropów glukozowych na bazie pszenicy zawierających dekstrozę ( 1 );
  2. maltodekstryn na bazie pszenicy ( 1 );
  3. syropów glukozowych na bazie jęczmienia;
  4. zbóż wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;

2. Skorupiaki i produkty pochodne;

3. Jaja i produkty pochodne;

4. Ryby i produkty pochodne, z wyjątkiem:

  1. żelatyny rybnej stosowanej jako nośnik preparatów zawierających witaminy lub karotenoidy;
  2. żelatyny rybnej lub karuku stosowanych jako środki klarujące do piwa i wina;

5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;

6. Soja i produkty pochodne, z wyjątkiem:

  1. całkowicie rafinowanego oleju i tłuszczu sojowego ( 1 );
  2. bmieszaniny naturalnych tokoferoli (E306), naturalnego D-alfa-tokoferolu, naturalnego octanu Dalfa-tokoferolu, naturalnego bursztynianu D-alfa-tokoferolu pochodzenia sojowego; c) fitosteroli i estrów fitosteroli otrzymanych z olejów roślinnych pochodzenia sojowego;
  3. estru stanolu roślinnego produkowanego ze steroli olejów roślinnych pochodzenia sojowego;

7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), z wyjątkiem:

  1. serwatki wykorzystywanej do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego,
  2. laktitolu;

8. Orzechy, tj. migdały (Amygdalus communis L.), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), orzechy nerkowca (Anacardium occidentale), orzeszki pekan (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia excelsa), pistacje/orzechy pistacjowe (Pistacia vera), orzechy makadamia lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia), a także produkty pochodne z wyjątkiem orzechów wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;

9. Seler i produkty pochodne;

10. Gorczyca i produkty pochodne;

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne;

12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO 2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców;

13. Łubin i produkty pochodne;

 Piramida żywienia

 Piramida żywienia

Newsletter

Jeśli chcesz być na bieżąco informowany o tym co się dzieje w naszym przedszkolu zapisz się na naszą listę mailingową.