Jadłospis na okres od 10.03.2025 do 14.03.2025
Data | Śniadanie | Obiad | Podwieczorek |
10.03.2025 Poniedziałek |
Kakao, herbata dosładzane miodem, chleb dworski, masło, wędlina - schab pieczony, sałata, papryka czerwona, jabłko Alergeny: 1, 3, 7 |
Zupa rosół z makaronem, udko pieczone, ziemniaki, mizeria z jogurtem naturalnym, kompot (wiśnia, miód) Alergeny: 1, 3, 7, 9 |
Kasza kuskus na mleku z polewą owocową, herbata ziołowa, banan Alergeny: 1, 3, 7 |
11.03.2025 Wtorek |
Zupa mleczna - płatki ryżowe, bagietka pszenna, masło, powidła produkcja własna, herbata miętowa, kalarepa Alergeny: 1, 3, 7 |
Zupa fasolowa z ziemniakami, makaron spaghetti z sosem bolognese, ogórek kiszony, kompot (brzoskwinia, miód) Alergeny: 1, 3, 7, 9 |
Kawa mleczna inka, herbata dosładzane miodem, bagietka graham, masło, pasta z jaj, szczypior, kiwi Alergeny: 1, 3, 7 |
12.03.2025 Środa |
Kawa mleczna inka, herbata dosładzane miodem, chleb codzienny, maso, pasztet, ogórek kiszony, melon Alergeny: 1, 3, 7 |
Zupa zacierkowa, placki ziemniaczane, warzywa surowe (papryka, pomidorki koktajlowe, kalarepa) Alergeny: 1, 3, 7, 9 |
Mleko, herbata owocowa, bułka graham, masło, twarożek, ogórek zielony Alergeny: 1, 3, 7 |
13.03.2025 Czwartek |
Kakao, herbata dosładzane miodem, chleb wieloziarnisty, masło, ser żółty, sałata, rzodkiewka, kiełki warzyw, winogrono Alergeny: 1, 3, 7 |
Zupa krupnik jaglany z ziemniakami, pizza z szynką i pieczarkami, papryka słupki, kompot (czerwona porzeczka, miód) Alergeny: 1, 3, 7, 9 |
Mus owocowy , ciasteczka z kleiku ryżowego produkcja własna, jogurt Alergeny: 1, 3, 7 |
14.03.2025 Piątek |
Kawa mleczna inka, herbata dosładzane miodem, chleb żytni pytlowy, masło, wędlina - kurczak gotowany, sałata, pomidorki Alergeny: 1, 3, 7 |
Zupa gołąbkowa z ryżem, kotlet z ryby, ziemniaki, fasolka szparagowa w sezamie, kompot (mieszanka kompotowa, miód) Alergeny: 1, 3, 4, 7, 9 |
Babeczki białkowe, mleko, jabłko Alergeny: 1, 3, 7 |
Jadłospis może ulec zmianie.
Alergeny: 1) zboża zawierające gluten; 3) jaja; 4) ryby; 5) orzeszki ziemne; 6) soja; 7) mleko i produkty pochodne; 8) orzechy; 9) seler; 11) nasiona sezamu
Przez cały dzień dzieci mają stały dostęp do wody.
Księga receptur dostępna u intendenta, ul. Harcerska2, pok. 0,34.
Intendent Renata Szeluga - nr. tel. 783940580; 024 3648313/wew. 12/