Jadłospis na okres od 14.04.2025 do 18.04.2025
Data | Śniadanie | Obiad | Podwieczorek |
14.04.2025 Poniedziałek |
Kawa mleczna inka, herbata dosładzane miodem, chleb codzienny, masło, wędlina szynka natura, sałata, ogórek kiszony, kiełki, bakalie Alergeny: 1, 3, 7, 8 |
Zupa czerwony barszcz z makaronem, filet z indyka pieczony, ziemniaki, marchew baby w miodzie, kompot (czarna porzeczka, miód) Alergeny: 1, 3, 7 |
Kakao, bagietka graham, masło, twarożek z rzodkiewką Alergeny: 1, 3, 7 |
15.04.2025 Wtorek |
Zupa mleczna - kasza manna, chleb z otrębami, masło, jajko, szczypiorek, herbata ziołowa, melon Alergeny: 1, 3, 7 |
Zupa ryżanka, kotlet mielony, ziemniaki, buraczki zasmażane, kompot (truskawka, miód) Alergeny: 1, 3, 7, 9 |
Kawa mleczna inka, herbata dosładzane miodem, zapiekanki z szynką i serem produkcja własna, ogórek zielony słupki Alergeny: 1, 3, 7 |
16.04.2025 Środa |
Kakao, herbata dosładzane miodem, chleb serwatkowy, masło, parówka, ketchup, kalarepa paski, jabłko Alergeny: 1, 3, 7 |
Zupa krupnik jęczmienny z ziemniakami, placki z cukinii, papryka paski, woda z cytryną i miodem Alergeny: 1, 3, 7, 9 |
Warzywa pieczone, ketchup, sos czosnkowy, herbata miętowa, jogurt owocowy Alergeny: 1, 3, 7 |
17.04.2025 Czwartek |
Kakao, herbata dosładzane miodem, chleb farmerski, masło, wędlina - krakowska sucha, sałata, ogórek zielony, rzodkiewka, winogrono Alergeny: 1, 3, 7 |
Zupa fasolowa z ziemniakami, makaron łazanka z kiełbasą i kiszoną kapustą, marchew słupki, kompot (wiśnia, miód) Alergeny: 1, 3, 7, 9 |
Kawa mleczna inka, herbata dosładzane miodem, paszteciki z farszem mięsno-warzywnym produkcja własna, pomidorki cherry Alergeny: 1, 3, 7 |
18.04.2025 Piątek |
Kakao, herbata dosładzane miodem, chleb dworski, masło, ser żółty, sałata, papryka, jabłko Alergeny: 1, 3, 7 |
Zupa krem dyniowy z grzankami, ryba pieczona, ziemniaki, fasolka szparagowa w sezamie, woda z cytryną i miętą Alergeny: 1, 3, 4, 7, 9 |
Sernik na zimno z polewą owocową, herbata ziołowa Alergeny: 1, 3, 7 |
Jadłospis może ulec zmianie.
Alergeny: 1) zboża zawierające gluten; 3) jaja; 4) ryby; 5) orzeszki ziemne; 6) soja; 7) mleko i produkty pochodne; 8) orzechy; 9) seler; 11) nasiona sezamu
Przez cały dzień dzieci mają stały dostęp do wody.
Księga receptur dostępna u intendenta, ul. Harcerska2, pok. 0,34.
Intendent Renata Szeluga - nr. tel. 783940580; 024 3648313/wew. 12/